AF wordt OnderhoudNL Garantie

De nieuwe naam voor de AF-Erkenning is bekend. De grootste kwaliteitsorganisatie van schilders-, behangers en glaszetters gaat OnderhoudNL Garantie heten. Zo proberen AF en OnderhoudNL van elkaars kwaliteiten te profiteren.

Bestuur en deelnemersraad van de Stichting AF Erkenning spraken hun voorkeur uit voor de nieuwe naam. Aan de vormgeving van het nieuwe beeldmerk wordt nog gewerkt. Logo’s met OnderhoudNL Garantie er op mogen alleen door bedrijven worden gevoerd die deelnemer zijn aan de erkenningsregeling. Tot die regeling  worden alleen bedrijven toegelaten die voldoen aan een aantal welomschreven kwalificaties. De garantie die sinds jaar en dag door AF-Erkende bedrijven wordt gegeven is dat de bedrijven zijn aangesloten bij de Geschillenregeling en dat er bij gebleken in gebreke blijven van een bedrijf een ander erkend bedrijf de werkzaamheden tegen dezelfde voorwaarden overneemt. Verder worden de bedrijven steeksproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.

Dat AF en OnderhoudNL naar verdere samenwerking zochten was al bekend (zie ook het interview met secretaris Fulco de Vente in SchildersVakkrant 9 van 2015). De erkenningsregeling lukt het niet op eigen kracht de naamsbekendheid verder uit te bouwen en OnderhoudNL wil voor haar leden meer reclame maken, ook als kwaliteitsorganisatie. De naamsverandering werd vorige maand in drie regiobijeenkomsten met de deelnemers besproken.