Joh. van Doorn voorziet SSH-appartementen in Utrecht van Ventistone-profielen

Bel ons 030 – 220 01 09

Direct offerte aanvragen »

Joh. van Doorn voorziet SSH-appartementen in Utrecht van Ventistone-profielen

StichtingStudentenHuisvesting verhuurt studentenkamers en woningen in studentensteden zoals Utrecht. De liggende en verticale kozijndelen van 45 SSH-appartementen aan de Amsterdamsestraatweg kregen nieuwe profielen van Ventistone. Vocht en schimmel hebben geen kans meer.

“De appartementen zijn voorzien van hemlock kozijnen”, vertelt Johan van Doorn, eigenaar van SSH-onderhoudspartner Joh. Van Doorn uit De Bilt. “Dat betekent garantie op houtrot, dus vocht en schimmel.” Het bedrijf doet veel schilder- en bouwkundig werk voor de studentenhuisvester. Om het vocht uit de kozijnen te houden kreeg SSH het advies van Iwan van Heck van ProCoatings B.V. te kiezen voor profielen van Ventistone. Geen onbekende voor Van Doorn: “W

Joh. van Doorn De Bilt BV voeziet kozijnen SSH-complex Amsterdamsestraatweg in Utrecht van Ventistone-profielen

Joh. van Doorn De Bilt BV voorziet kozijnen SSH-complex Amsterdamsestraatweg in Utrecht van Ventistone-profielen

ij hebben er op andere projecten al eerder mee gewerkt en dat beviel goed.”

Alle profielen op maat gemaakt
De ondergrond van de houten kozijnen is kaal gemaakt en gegrond. Daarover heen zijn de Ventistone profielen aangebracht. Van de kozijnen zijn de onderdorpels bekleed. Bij de erkers de onderdorpels en ook de stijlen. Geen rechttoe-rechtaan project, aldus Van Doorn. “Voor een goede aansluiting van de uitwendige erkers zijn de profielen in verstek aangeleverd. Ventistone moest dus alle profielen op maat maken, er zat geen seriewerk bij.”

Tijdwinst op de bouwplaats
Het onderhoudsbedrijf heeft vooraf alle delen opgemeten en een geveltekening gemaakt met daarin genummerd alle ingemeten delen. Op de bouwplaats zijn op basis van die tekening alle profielen in elkaar gepuzzeld. Er hoefde nauwelijks gezaagd te worden. Zo’n aanpak vergt meer voorbereiding vooraf, maar levert tijdwinst op de bouwplaats.

Kozijnen kunnen weer jaren mee
Door Ventistone profielen toe te passen ontstaat droog hout en zijn de kozijnen beschermd tegen alle klimatologische invloeden. Hierdoor kan de onderhoudsinterval worden verlengd. Johan van Doorn kijkt terug op een geslaagde uitvoering: “Ventistone is een prima product, het is makkelijk te verwerken. De kozijnen kunnen weer jaren mee!”

Met Ventistone profielen kunnen we met zekerheid de onderhoudscyclus verlengen, aldus Edwin Werring van Stichting Studenten Huisvesting