Van Doorn introduceert eerste elektrische glasbus van Nederland

Bel ons 030 – 220 01 09

Direct offerte aanvragen »

Van Doorn introduceert eerste elektrische glasbus van Nederland

BILTHOVEN – Schilder-, glas- en onderhoudsbedrijf Joh. Van Doorn De Bilt BV heeft donderdag 21 december de eerste elektrische glasbus van Nederland in gebruik genomen. Het Bilthovense familiebedrijf is daarmee weer een stap verder in haar streven volledig klimaatneutraal te worden.

Van Doorn introduceert eerste elektrische glasbus van NederlandDe bedrijfsauto maakt onderdeel uit van een groter pakket een verduurzamingsmaatregelen die het bedrijf heeft genomen. Zo worden op termijn alle bedrijfsauto’s vervangen door elektrische exemplaren en is de bedrijfslocatie volledig zelfvoorzienend inmiddels dankzij het aanbrengen van meer dan honderd zonnepanelen op het dak.

Directeur Johan van Doorn is bijzonder trots op volgende stap in de verduurzaming van het Bilthovense bedrijf. “Met deze unieke elektrische glasbus zijn we nog meer klaar voor de toekomst en nog beter in staat onze verduurzamingsprojecten milieubewust uit te voeren. Zo kunnen wij de komende jaren met een gerust hart het centrum van de stad Utrecht in om daar monumenten van duurzaam glas te voorzien.”

De elektrische glasbus van het type ID.Buzz is, zoals alle bedrijfsauto’s van Van Doorn, geleverd door Autobedrijf De Rooij uit Bilthoven en geschikt gemaakt om glas te vervoeren door een gespecialiseerd bedrijf uit Duitsland.